Hoe behoud ik mijn personeel?
Geplaatst op 11-02-2020 in Blog.
Hoe behoud ik mijn personeel? Uit onderzoek blijkt dat het verbeteren van de werkomstandigheden en/of arbeidsvoorwaarden van je werknemers in veel gevallen leidt tot een betere werksfeer. Je medewerkers zullen zich beter thuis voelen en meer werkvreugde ervaren. Dit leidt tot meer mond-tot-mond-reclame en tot goedkopere nieuwe werknemers. Je hoeft nu immers geen dure campagnes in te zetten voor het werven van nieuw personeel. Het nieuwe personeel komt door de bestaande collega’s al naar je toe. Tevreden medewerkers werven nieuwe medewerkers!
10 tips – Hoe behoud ik mijn personeel
- Zorg voor een goede werkomgeving
- Zorg dat de leiding de medewerkers goed behandeld
- Zorg er voor dat het werk uitdagend op de juiste manier is
- Zorg ervoor dat het werk afwisselend is
- Zorg ervoor dat er onderling een positieve sfeer is
- Geef een ieder, ook medewerkers, een bepaalde mate van bevoegdheid
- Zorg ervoor dat alle machines en overige apparatuur naar behoren werken
- Zorg voor een goede opleiding van nieuwe medewerkers en leidinggevende
- Probeer flexibel te zijn in de werkbare uren
- Geef medewerkers en leidinggevende de kans om zich te ontwikkelen
Jaarlijkse kosten van personeelsverloop in horeca
Het verloop van personeel kost heel veel geld. Jaarlijks vertrekt circa 40% van de medewerkers en leidinggevenden uit de horeca. ABN AMRO heeft berekend dat dit de horecabranche zo’n €1,4 miljard per jaar kost. Iedere horeca ondernemer heeft hier mee te maken. De vraag blijft dus? Hoe behoud ik mijn personeel?
Horeca personeel behouden en werven? Ontdek het Horeca Benchmark!
Ons advies
Zorg er voor dat je bestaande werknemers tevreden zijn en plezier in het werk hebben. Laat minimaal een keer per jaar een medewerkersonderzoek uitvoeren. Onder de bestaande medewerkers en leidinggevenden die afgezet kan worden tegen de horeca branche benchmark. Dan zie je direct waar je als organisatie staat ten opzichte van de collega’s in de horeca branche.
Bespaar duizenden euro’s per jaar
Waar kan je als organisatie nog een stap kan maken? Zorg ervoor dat je ontevreden werknemers tevreden worden. Probeer deze te behouden. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger en goedkoper om nieuwe werknemers te vinden.
Daarbij scheelt het je vele duizenden euro’s per jaar aan directe en indirecte kosten, maar ook vele uren aan ellende.